Zelf brownies maken

Deze "emergency brownies" naar een recept van Nigella zijn perfect om op tafel te zetten als nagerecht met een bolletje vanilleijs voor het kerstdiner of de nieuwjaarslunch. Ik maak ze het hele jaar door als ik zin heb in iets zoets bij de thee en er niets te snaaien valt in huis ;). De ingrediënten heb ik standaard in mijn keukenkast en binnen 20 minuten staan deze brownies (nog een beetje warm!) op tafel.


Hoe maak ik makkelijk brownies?

Deze brownies zijn simpel te maken met een aantal basis ingrediënten die je waarschijnlijk in je keukenkastje hebt staan. Fijn om te weten is dat je ook maar 1 steelpannetje vuil maakt! Ik bak ze in een kleine aluminium wegwerp vorm van 0,5 liter. Precies genoeg voor 4 stukken brownie / 4 deserts of 8 kleinere stukjes voor bij de koffie en thee. Het fijne aan dit recept is dat het niet zo´n hele grote bak brownies maakt, maar net genoeg voor een desert voor 4 personen of om de lekkere trek te stillen!



Ingrediënten voor chocolade brownies


50 g zachte roomboter (ongezouten)
50 g suiker
1 eetlepel agave siroop
35 g bloem
20 g cacao
¼ theelepel Maldon zoutvlokken
1 ei (op kamertemperatuur)
1 theelepel vanilla extract
50 g walnoten (in kleine stukjes gebroken)
50 g puur (of melk chocolade) chips

Makkelijk recept voor brownies


Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de boter, de suiker en de agave siroop in een kleine steelpan en verwarm zachtjes, al roerende, tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur.


Meng de bloem, cacao en zoutvlokken en meng deze vervolgens met een houten lepel of spatel in de boter- en suikerpan tot een glad mengsel.



Klop het ei los met de vanille extract en roer het vervolgens in de steelpan zodat alles goed gemengd is, voordat je de noten en chocoladestukjes erdoor vouwt. 



Giet het browniebeslag in een ingevet aluminium blik van ca. 15 x 12 x 5 cm.




Bak in de oven gedurende 15-20 minuten tot het aan de zijkanten begint los te laten en de bovenkant net rond de randen een beetje is opgedroogd. Tip: je kunt de brownies ook in de airfryer bakken (175 graden, 20 minuten), dan hoef je niet een hele oven ervoor op te warmen!




Laat het afkoelen, maar niet volledig, net genoeg om de brownie in vierkantjes te snijden. Serveer een vierkantje brownie met een bolletje vanilleijs erbij als je de brownie als desert wilt serveren. Maar een klein stukje brownie kan ook prima, ipv een koekje, bij een heerlijke kop kerstthee.


Geniet ervan :)



Bewaren op Pinterest:


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten