Zelf verse lasagne bladen maken

Afgelopen week had ik opeens ontzettende zin in lasagne. Ik had alles in huis alleen...je raadt het al: geen lasagne vellen in huis! Normaal ligt er altijd wel een aangebroken pakje lasagne bladen in de keukenkast (want zo vaak maak ik niet lasagne) maar nu ik ze nodig had, lag er niets. Toch maar even gegoogled, en wat bleek, helemaal niet zo ingewikkeld om zelf verse lasagne te maken. En dat allemaal zónder pastamachine!


Verse bladen voor lasagne zonder pastamachine

Verse pastavellen voor lasagne zijn makkelijker om te maken dan je denkt. Je hebt niet eens een pastamachine nodig; met een deegroller rol je de pasta vellen net zo goed plat. Zelf lasagne bladen maken heeft het voordeel dat je ze precies de juiste vorm en grootte kunt geven voor jouw ovenschaal en je hoeft de vellen ook niet meer voor te koken.


Benodigdheden voor verse lasagne vellen


Je moet per persoon 100 gr bloem en 1 ei rekenen. Mijn lasagne was voor 2 personen, dus dit zijn de hoeveelheden die ik heb gebruikt:
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Zelf lasagne bladen maken


Doe de bloem met zout in een kom. Breek de eieren en voeg deze toe aan de bloem en schenk een scheutje olie erbij.  Ik heb alle ingrediënten direct in de kom van de broodmachine gedaan.



Kneed het deeg ongeveer 10 minuten totdat het een bal vormt. Het deeg moet zacht en glad aanvoelen. Dit kan met de hand of in de broodmachine (kies het programma "pasta deeg"). 



Laat het deeg 30 minuten rusten in de kom, afgedekt met plastic of een vochtige doek. 
Rol het deeg daarna uit met een deegroller, waarbij je het regelmatig ronddraait, totdat het ongeveer 3 mm dik is. Dit kun je natuurlijk ook met een pastamachine doen als je die hebt.




Snijd het deeg in rechthoekige vellen, met een pizzames of gewoon mes.




Laat de vellen 30 minuten drogen aan de lucht. Leg de lasagnebladen op een schone, met bloem bestoven doek of bakpapier om te drogen. Zonodig dek je het af met een vochtige doek.




Voordat je de lasagne vellen gaat verwerken in de lasagne, rol je elk vel nog een beetje extra uit om het iets dunner te krijgen. Verwerk het nu in de lasagne zoals je gewend bent.



Zo simpel is het! Dit zijn alle stappen die je nodig hebt om geweldige zelfgemaakte lasagnebladen uit je mouw te schudden :)

 En hier het eindresultaat:







Bewaar op Pinterest:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten