Ik geef het eerlijk toe: ook ík heb wel eens naar de magnetronversie van popcorn gegrepen omdat dat toch wel heel erg makkelijk is. Maar sinds ik (alweer jaren geleden) deze manier van popcorn maken heb ontdekt, is er bij mij geen "supermarkt popcorn" meer ingekomen. Zo zelf popcorn maken is veel lekkerder en ook nog een stuk goedkoper!
Popcorn maken in de pan
Vroeger, toen er nog geen magnetron bestond, maakten ik en mijn zussen ook al popcorn van gedroogde maiskorrels. Dat deed je dan met olie of boter in een pan met de deksel erop en als het ophield met ploffen, was de popcorn klaar. Op zich een simpele manier van popcorn maken, maar vaak brandde deze popcorn ook aan, of bleven er veel maiskorrels over in de pan die nog niet "geploft" waren. Niet helemaal optimaal dus.
Deze traditie van zelf popcorn maken is overgedragen aan mijn zoon. Toen hij oud genoeg was om ook op deze manier popcorn te maken, was er geen houden aan. Maar ook hij had problemen met aangebrande pannen en maiskorrels die niet ploften :(
Popcorn popper voor in de magnetron
Aangezien ik de supermarkt sterk verdacht van rare E-nummers en vetten te stoppen in hun (magnetron) popcorn, leek mij dit ook geen oplossing voor ons aangebrande pannen probleem.Voor kerst heb ik toen, als kadootje aan mijn zoon, een zogenaamde popcorn "popper" gekocht van silicone. Deze zet je ook in de magnetron, maar dan stop je er zelf de ingrediënten in. Dit was een groot succes: geen aangebrande pannen meer of on-ontpopte maiskorrels. En nog een voordeel: de bak zelf is perfect om uit te eten terwijl je naar je favoriete serie kijkt én een stuk makkelijker schoon te maken dan een aangebrande pan!
Ik heb mijn popcorn schaal op Amazon gekocht voor nog geen 10 euro. Ook op Bol.com zag ik dat ze popcorn poppers verkopen. Ze zijn echt een aanrader. Het geld heb je er zo uit, want het is een stuk goedkoper om op deze manier popcorn te maken dan de magnetron versie in de supermarkt te kopen *
Popcorn: zoet of zout?
Ik ben zelf groot fan van zoete popcorn. De rest van de familie wil hier niks van weten en gaat voor de zoute versie. Dus hieronder een recept voor beide :) Je kunt natuurlijk zelf ook variaties hierop bedenken: hartig met parmezaanse kaas, pizza- of spicy kruiden, of, als je voor zoet gaat, chocolade-of caramel saus eroverheen.
Zoete popcorn zelf maken
Doe een bodempje gedroogde maiskorrels in de popper en voeg een klont boter en wat suiker toe. Doe de deksel erop en stel de magnetron in op 4 minuten.
Als het ploffen eerder ophoudt dan 4 minuten, haal je de popper er eerder uit. Resultaat? Een gevulde kom met heerlijk warme, zoete popcorn, klaar om van te genieten!
Zoute popcorn zelf maken
De zoute versie gaat op de volgende manier. Doe een bodempje gedroogde maiskorrels in de popper en voeg een bodempje olie toe. Doe de deksel erop en stel de magnetron in op 4 minuten. Voeg daarna wat zout toe aan de popcorn en klaar!
Kies een mooie film of serie uit en geniet van je schaal vol met eigengemaakte, verse popcorn (zonder aangebrande pan en ongepofte maiskorrels :)
* In dit artikel staan affiliate links naar producten waarvoor ik (als jij erop klikt en iets koopt) geld krijg. Je merkt daar verder niets van; het kost jou niets extra’s en het geeft mij een klein bedrag waarmee ik dit blog kan onderhouden 👍

Geen opmerkingen:
Een reactie posten