Zelf telefoonhoesje maken van een oude trui

Er gaat hier wel eens wat mis. Zo is laatst een wollen trui gekrompen in de was. Die kwam 3 maten kleiner uit de wasmachine. Nu blijkt dat je heel wat leuke dingen kunt doen met zo´n vervilte trui. Bijvoorbeeld het maken van een vilten hoesje voor je mobiel. Net wat ik nodig had!
Zelf wol vilten in de wasmachine


Een wollen trui wordt vilt wanneer je hem te heet wast (60 graden of meer). Het beste is om de trui te wassen op 90 graden met een aantal tennisballen en veel zeep. Door extra zeep toe te voegen gaat het vilt maken nog beter. Het beste is een trui van 100% wol, maar het lukt ook met een iets minder percentage wol. Wanneer je niet meer de afzonderlijke draden in de trui ziet en het niet gaat rafelen bij het knippen, weet je dat de trui voldoende vervilt is.Zelf telefoonhoesje maken


Om je eigen telefoonhoesje te maken heb je vilt nodig en wat borduurgaren in een contrasterende kleur.

Knip het vilt op maat door eerst het mobieltje op papier te leggen. Ik gebruik daar bakpapier voor omdat dat iets steviger is en makkelijk te knippen. Trek de vorm van het mobieltje over op het papier. Je hoeft niet veel marge er omheen te houden, want het vilt is een beetje rekbaar. Hoe strakker, hoe minder snel je telefoon uit het hoesje kan glijden.

Zorg nu dat de stof goed glad is (je kunt het strijken indien nodig). Knip de papieren vorm uit en speld deze op het vilt. Nu langs het papier de vorm in vilt uitknippen. Dit doe je voor de voor- en achterkant van het hoesje.

De 2 lagen stof naai je met een festonsteek aan elkaar vast. Op Youtube staat een goede uitleg hoe je deze festonsteek maakt:Kleinere stukjes vilt zijn perfect voor decoratie. Met behulp van een koekjesvorm kun je figuren tekenen. Ik heb voor een hartje gekozen.


Meer knutselen met vilt


Ik heb ook nog een paar onderzetters gemaakt van vilt in de vorm van een blad. Hier op de foto zie je één van de vilten onderzetters.


Ben je ook enthousiast geworden? Kijk dan op mijn Pinterest bord over vilt voor meer ideeën. Je kunt vilten sloffen maken, bloemen van vilt, vilten poppetjes voor sleutelhangers etc.

Ik heb zo het idee dat er deze week nog wel meer truien per "ongeluk" te heet worden gewassen ;)