Recept voor pannenkoekenbeslag (3 flinke pannenkoeken):
- 200 dl melk
- 100 gr bloem
- scheutje zonnebloemolie
- snufje zout
- 1 ei (klein)
Ik meng altijd eerst het ei met de bloem. Daarna beetje bij beetje de melk erbij, zo voorkom je klontjes in het beslag. Nog een scheutje olie en een snufje zout erbij, en klaar is het perfecte beslag voor pannenkoeken!
Dit is beslag voor 3 pannenkoeken. Je kunt natuurlijk gewoon meer beslag maken door de hoeveelheden in het recept te vermenigvuldigen voor het aantal pannenkoeken dat je wilt maken. Voor 3 pannenkoeken neem ik een klein eitje. Voor 6 pannenkoeken is een normaal tot groot ei voldoende.
Spekpannenkoeken maken
Behalve spek met stroop zijn er natuurlijk nog veel meer combinaties mogelijk. Om er maar een paar te noemen:
- appel met kaneel en suiker
- ham en kaas
- of gewoon met beleg: jam, hazelnootpasta etc.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten