Mediterrane kruidenboter
Hier in de tuin ben ik bezig met de oogst van de laatste verse kruiden. Het klassieke recept voor kruidenboter is met peterselie, knoflook, zout en peper. Peterselie groeit niet in mijn tuin en ik gebruik dan ook standaard voor mijn kruidenboter thijm (die wel hier overal groeit: in de tuin en in het wild) in plaats van peterselie.
Kruidenboter maken
Hier komen de ingrediënten die ik gebruikt heb in deze kruidenboter:
- thijm
- oregano
- zout (grof)
- roomboter (zonder zout)
- peper
- knoflook
Je zorgt dat de boter al op kamertemperatuur is (zo niet, dan kun je de boter heel even in de magnetron zacht laten worden). Meng alle ingrediënten goed door de boter. Voor het zout gebruik ik bij voorkeur een beetje grovere soort, dat geeft een lekkere "bite" aan de boter. Je klopt de kruidenboter flink met een vork, zodat het een beetje "luchtig" wordt. Daarna zet je het terug in de koelkast om de boter weer hard te laten worden.
Gepofte aardappel met kruidenboter
Je kunt de kruidenboter gebruiken voor op het stokbrood, maar ook heel lekker is het op een gepofte aardappel of stuk vlees. Aardappels kun je heel makkelijk in de magnetron poffen; hoef je niet zolang te wachten als uit de oven! De aardappels eerst wassen, de schil een paar keer inprikken met een vork en 6 minuten afgedekt in de magnetron op de hoogste stand (als de aardappels wat kleiner zijn, iets minder lang in de magnetron).
Gebruik je de kruidenboter voor op stokbrood, dan is het lekker om er ook nog eens stukjes zwarte olijf of gedroogde tomaat doorheen te doen!
Ziet er lekker uit, kom ik binnenkort bij je uitproberen :-))!
BeantwoordenVerwijderenUitproberen mag, maaruh...het idee is dat je zélf je favoriete kruiden verzamelt en dan je eigen kruidenboter maakt. Ben benieuwd welke kruiden je erin doet!
BeantwoordenVerwijderen