Zelf milkshake maken

De laatste weken heb ik een overvloed aan perziken. Mijn zus, die op bezoek was, kwam met een verfrissend recept. Nu komen de perziken zeker wel op...
Is een milkshake hetzelfde als een smoothie?


Hier in Spanje is het concept milkshake nog niet erg bekend. In sommige ijszaken kun je wel een milkshake kopen van roomijs met een smaakje. Drankjes met vers fruit zonder toevoeging van melk, zogenaamde smoothies, zijn wel overal te koop. Een groot verschil tussen een milkshake en smoothie is, dat een smoothie gecrushed ijs bevat en een milkshake niet. Daarnaast zit er in een smoothie vaak verschillende soorten fruit. De milkshake, zoals de naam al zegt, bevat naast ijs, verse melk en heeft daardoor een lekker romige smaak.

Zelf milkshake maken


Om een milkshake zelf te maken zijn maar een paar basisingrediënten nodig: roomijs (vanille of andere smaak), verse melk en fruit naar keuze. Het fijne van eigen gemaakte milkshake is dat het perfect is om fruit op te maken en er geen extra suiker is toegevoegd.


Milkshake recept


De meest bekende milkshakes zijn de aardbeien milkshake en bananen milkshake. Deze milkshake met perziken is weer eens wat anders. Zorg dat de melk goed koud is. Dat maakt de milkshake extra verfrissend!

Ingrediënten voor een milkshake van verse perziken (voor 1 grote milkshake):


  • 3 middelgrote perziken
  • 2 bolletjes ijs
  • een flinke scheut melk
  • scheutje citroensap
  • 6 blaadjes citroenverbena
Snijd de perziken in stukjes en voeg de rest van de ingrediënten toe. Met de blender of staafmixer mix je alles totdat er geen stukjes meer in de shake zitten. De toevoeging van citroenverbena zorgt voor een heerlijke, frisse smaak.


De perzikmilkshake is ook lekker als toetje (alleen dan in iets kleinere porties). De citroenverbena is een rustgevend kruid, maar bevat ook krachtige anti-oxidanten en bevordert de spijsvertering. Perfect als afsluiter van een warm avondmaal!


Update: Vandaag een heerlijke smoothie gemaakt, óók met citroenverbena. Een lekkere combinatie in de blender gemaakt van ananas, mango, bosbessen en sinaasappelsap. Daar een paar grote bladeren van citroenverbena bij, heel verfrissend smaakje!