Zelf sesamkoekjes maken

Vroeger was ik fan van de sesamcrunch koekjes van Zonnatura. En wat blijkt: de sesamkoekjes zijn super makkelijk én snel zelf te maken. Zonder te bakken en in 5 minuutjes klaar...wie had dat gedacht?!


Is sesamzaad gezond?


Je vraagt je misschien af, waarom je sesamkoekjes zou moeten maken. Behalve dat het heel erg lekkere koekjes zijn, is sesamzaad ook nog eens supergezond. Het schijnt boordevol mineralen te zitten en bevat meer calcium dan melk. Op mens-en-gezondheid kun je nalezen wat er allemaal zo gezond is aan de sesamzaadjes.

Recept sesamzaad koekjes

Ingredienten:
  • 100 g geroosterd sesamzaad
  • 125 g suikerDe sesamzaadjes die ik heb gebruikt, waren al geroosterd. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je ze nog even roosteren in de koekenpan zodat de smaak van het sesamzaad wat beter vrijkomt.De suiker laat je karameliseren in een pannetje en als het bruin wordt, voeg je het sesamzaad toe. Roer het sesamzaad goed door de gesmolten suiker en giet het mengsel dan op een bakplaat bedekt met bakpapier. 


Vouw het bakpapier dubbel en druk de plak dan even goed plat door er met de deegroller overheen te rollen. Hoe dunner de plak, hoe krokanter de koekjes worden!


Nu het mengsel nog warm en zacht is, kun je lijntjes met een scherp mes in de plak snijden. Op deze lijntjes breek je later de koekjes af. Zo worden de sesamkoekjes mooi gelijk van formaat.


Klaar zijn de sesam crunch koekjes! Als dat niet simpel was, dan weet ik het ook niet meer ;)